EUROCITIES – домакин на среща на върха на кметове европейските градове на 7 март в Брюксел

Дали възходът на евроскептицизма и популизъм създава нарастващо чувство на безпокойство сред европейските граждани. Къде е обществото на толерантност и уважение? Как гражданите стават все по-несвързани с политиката? Какво може да се направи, за да се върви по път, който осигурява работни места и сигурност за всички?

EUROCITIES ще бъде домакин на среща на върха на кметове европейските градове на 7 март в Брюксел, за да отговори на тези въпроси и за очертае решения. Участващите кметовете ще представят примери за добри практики на европейски служители и ще обсъдят как да работят с гражданите, така че да  могат да ги включат в положителен политически процес.

EUROCITIES е мрежата на големите европейски градове. За нейни членове са избрани представители на  местни власти. EUROCITIES е основана през 1986 г. от кметовете на шест големи градове: Барселона, Бирмингам, Франкфурт, Лион, Милано и Ротердам.
Днес мрежата обединява представители на 130 от най-големите градове на Европа и 40 градове-партньори, в които живеят над  130 милиона граждани на 35 страни.

 

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз.
Публикуваните информация или мнения, не отразяват задължително официалните становища на Европейския съюз.